Los Angeles Kings vann mot Chicago Blackhawks
Arkivbild

Los Angeles besegrade Chicago efter Anze Kopitars dubbel

Det blev Los Angeles som gick segrande ur mötet med Chicago i NHL på hemmaplan, med 6-2 (1-1, 3-0, 2-1).

Första perioden var jämn. Los Angeles Kings inledde bäst och tog ledningen genom Alex Laferriere efter 12.03, men Chicago kvitterade genom Nick Foligno bara två minuter senare. Även i andra perioden var det Los Angeles som dominerade och gick från 1-1 till 4-1 genom två mål av Anze Kopitar och ett mål av Vladislav Gavrikov. Los Angeles ökade ledningen till 5-1 genom Phillip Danault efter 5.47 i tredje perioden.

Chicago Blackhawks reducerade dock till 5-2 genom Kevin Korchinski efter 14.16 av matchen.

Los Angeles kunde dock avgöra till 6-2 med 2.50 kvar av matchen genom Trevor Lewis.

Los Angeles Anze Kopitar stod för två mål och ett assist.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Los Angeles med 16–9 och Chicago med 21–19 i målskillnad.

I tabellen innebär det här att Los Angeles nu ligger på tredje plats. Chicago är på åttonde och sista plats.

I nästa omgång har Los Angeles Minnesota hemma i Crypto.com Arena, torsdag 21 mars 03.00. Chicago spelar borta mot Anaheim Ducks fredag 22 mars 03.00.