Sörhaga/Alingsås förlorade mot Lerum
Hockeytvåan

Lerum segrade mot Sörhaga/Alingsås

Lerum vann med 6-3 (1-0, 2-1, 3-2) på bortaplan mot Sörhaga/Alingsås i HockeyTvåan Kvalserie A södra herr.

– Egentligen inte så mycket att säga mer än att vi inte har varken energi eller ett spel som håller nu. Vi spelar slarvigt och har svårt att hitta någon glöd i spelet och då räcker vi inte till riktigt, tyckte Sörhaga/Alingsås tränare Martin Krook, efter matchen.

Matchen var länge mållös. Lerum ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål på 2.13 i slutet av perioden av Willhelm Wassberg och Filip Lindell. Sörhaga/Alingsås reducerade dock till 1-2 genom Deniss Kontseus efter 10.10 av perioden.

Lerum gjorde 1-3 genom Kevin Brodén efter 14.59 i andra perioden. Lerum hade övertaget även i tredje perioden. Laget inledde målskyttet efter 2.14 genom Anton Lundgren, och gick upp till 1-5 innan Sörhaga/Alingsås kom tillbaka och reducerade till 3-5.

Innan matchen var över hade Lerum gjort 3-6.

Lerums Daniel Witermark hade tre assists och Willhelm Wassberg gjorde två mål och spelade fram till ett mål.

Sörhaga/Alingsås har haft en tuff start på serien och har bara två poäng efter fem spelade matcher. Lerum har sex poäng.

Sörhaga/Alingsås tar sig an Motala i nästa match hemma fredag 22 mars 19.40. Lerum möter samma dag 19.00 Ulricehamn hemma.