Karlskrona HK förlorade mot Halmstad
HockeyEttan

Halmstad tog ny seger i serien mot Karlskrona efter förlängningsdrama

Halmstad har tagit ett grepp mot Karlskrona i HockeyEttan Semifinal, efter seger på bortaplan med 4-3 (0-0, 1-2, 2-1, 1-0) efter förlängning. Därmed leder Halmstad matchserien med 2-1 och kan avgöra serien i nästa match.

Halmstads tränare Jens Berggrad om matchen:

– En ny jämna och tajt match där jag tycker vi återigen växer in det och driver spelet ju längre matchen pågår. Starkt av oss att komma tillbaka efter 2-0 och deras sena 3-2, men lag moralen är grym.

Marcus Borgh slog till 4.30 in i förlängningen och blev matchhjälte med sitt 4-3-mål.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Karlskrona startade andra perioden starkast. Laget ryckte åt sig ledningen med 2-0, genom mål av Martin Fransson och Alexander Heiver innan Halmstad svarade och gjorde 2-1 genom Robin Dahse. 1.51 in i tredje perioden nätade Halmstads Jonatan Lundgren på pass av Marcus Borgh och Ludvig Wulff och kvitterade för Halmstad.

12.59 in i perioden slog Oscar Hagman till framspelad av Marcus Björk och Martin Fransson och gav laget ledningen för Karlskrona.

Halmstad kvitterade till 3-3 med 49 sekunder kvar att spela genom Albin Blomberg assisterad av William Gustafsson och Robin Dahse.

I förlängningen tog det 4.30 innan Halmstad också avgjorde till 3-4. Stor matchhjälte blev Marcus Borgh.

Martin Fransson gjorde ett mål för Karlskrona och spelade dessutom fram till två mål.

Lagen möts igen på torsdag 19.00, i NKT Arena.