Skillingaryd förlorade mot Göteborgs IK
Montage
Hockeytvåan

Göteborgs IK tog hem segern mot Skillingaryd

ANNONS

Göteborgs IK vann i HockeyTvåan Kvalserie B södra herr med 8-7 (1-1, 4-2, 3-4) borta mot Skillingaryd.

– Vi går för det och var tvungna att vinna vid full tid och har ledningen 7-6 med 1. 02 kvar då de kvitterar till 7-7. Vi tar ut målvakten och de får in åttan också i tom kasse vilket spelar mindre roll för oss. Vi var tvungna att ta tre poäng för att fortfarande chansen, kommenterade Skillingaryds tränare Stefan Rosén.

Gustav Laanemets slog till med bara 35 sekunder kvar av matchen och blev matchhjälte med sitt 8-7-mål.

Första perioden var jämn. Göteborgs IK inledde bäst och tog ledningen genom Sebastian Hedlund efter 8.51, men Skillingaryd kvitterade genom Ludvig Dahlqvist efter 15.08. Göteborgs IK var vassast i andra perioden. Laget vann perioden med 2-4 och ställningen efter två perioder var 3-5.

Skillingaryd var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 4-3 men Göteborgs IK kunde hålla undan och vinna matchen med 8-7.

Gustav Laanemets gjorde ett mål för Göteborgs IK och spelade fram till tre mål. Carl Lageskog stod för fyra poäng, varav två mål för Skillingaryd, Felix Wermelin gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål och Hugo Liljeqvist hade tre assists.

Skillingaryd har sex poäng och Göteborgs IK har tio poäng efter fem omgångar.

I nästa match möter Skillingaryd Vita Hästen hemma och Göteborgs IK möter Virserum borta. Båda matcherna spelas fredag 22 mars 19.00.


 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL