Edmonton Oilers vann mot Montreal Canadiens
Arkivbild

Edmonton avgjorde i förlängningen mot Montreal

Det var lika efter 60 minuter, men i förlängningen kunde till slut Edmonton avgöra den jämna matchen hemma mot Montreal i NHL. Slutresultatet blev 3-2 (1-0, 1-0, 0-2, 1-0). Stor matchhjälte i förlängningen blev Leon Draisaitl som stod för det avgörande målet.

Edmonton Oilers tog ledningen efter 9.21, genom Connor McDavid framspelad av Mattias Ekholm. Edmonton gjorde 2-0 genom Adam Henrique efter 14.55 i andra perioden och tog ett rejält grepp om matchen.

Efter 20.32 av perioden kunde Nick Suzuki göra 2-1 för Montreal. 4.43 in i tredje perioden nätade Montreals Kaiden Guhle och kvitterade för Montreal Canadienl. I förlängningen tog det 3.18 innan Edmonton avgjorde till 3-2. Stor matchhjälte blev Leon Draisaitl, på pass av Connor McDavid och Darnell Nurse.

Edmonton har tre segrar och två förluster och 18–10 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Montreal har en vinst och fyra förluster och 10–13 i målskillnad. Det här var Edmontons 13:e uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Montreals 23:e uddamålsförlust.

Det här betyder att Edmonton ligger kvar på andra plats i tabellen, och Montreal på sjunde plats.

Edmonton tar sig an Buffalo i nästa match hemma fredag 22 mars 02.00. Montreal möter samma dag 03.00 Vancouver borta.