Boston Bruins vann mot Ottawa Senators
Arkivbild

David Pastrnak det stora utropstecknet när Boston slog Ottawa

Boston besegrade Ottawa hemma i NHL med 6-2 (2-0, 1-2, 3-0). Men mycket snack handlade om David Pastrnak – som gjorde ett hattrick för Boston. Övriga mål för hemmalaget gjordes av Justin Brazeau 2 och Jesper Boqvist, målen för Ottawa gjordes av Shane Pinto och Brady Tkachuk.

Segern var Boston Bruins femte på de senaste sex matcherna.

I början av matchen var Boston starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två mål av David Pastrnak i mitten av perioden. Efter 13.08 av perioden kunde Shane Pinto göra 2-1 för Ottawa Senators.

Efter 18.51 i andra perioden gjorde Boston 3-1 genom Justin Brazeau och kom allt närmare segern.

Ottawa reducerade dock på nytt till 3-2 genom Brady Tkachuk efter 19.56 av perioden. Boston stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 3-2 till 6-2. Boston tog därmed en klar seger.

Bostons David Pastrnak gjorde tre mål.

Boston stannar därmed i serieledning, och Ottawa sist, på åttonde plats, i tabellen.