Bäcken vann mot Pantern
Montage
HockeyEttan

Bäcken vinnare mot Pantern i hockeyettans kvalserie södra

ANNONS

Bäcken vann hemma mot Pantern i hockeyettans kvalserie södra, med 3-2 (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 1-0) efter straffar.

– Ett nervöst Bäcken startar matchen på bästa sätt och dominerar de första 10 minuterna och vi gör rättvist 1-0. Sen tar vi en onödig utvisning och Pantern reducerar och tar även ledningen med 1-2 i tredje perioden. Vi jagar och lyckas kvittera med cirka 7 min kvar av matchen. Vi vinner sedan på straffar efter mållös förlängning. Pantern hade en gameplan som man följde till fullo. Vi agerade slarvigt och stundtals osynkat och hade svårt att nagla fast puckarna där vi ville. Men pressen var stor på gänget. Nu har vi satt oss i en position vi tycker om inför fredagens match, kommenterade Bäckens tränare Mats Dynevik.

Panterns sportchef Joakim Tillgren:

– Ikväll spelar vi riktigt riktigt stort. Grymt bra defensiv av alla lagledelar, vi för matchen nästan hela matchen och vi följer vår gameplan till fullo. Tyvärr orkar vi inte riktigt i slutet eftersom vi fattas 4 spelare till idag, att vi har 4 långtidsskador också. Så med det manskapet vi hade idag så var det säsongens bästa match.

Segern var Bäckens fjärde på de senaste fem matcherna.

Första perioden var jämn. Bäcken inledde bäst och tog ledningen genom Oliver Celec efter 9.28, men Pantern kvitterade genom Nicklas Jadeland bara två minuter senare.

Andra perioden blev mållös. Pantern tog ledningen med 1-2 genom Calle Olsson efter 5.41 i tredje perioden.

Efter 12.04 av matchen kunde Robin Sundman kvittera till 2-2 för Bäcken. I straffläggningen var det Bäcken som avgjorde till 3-2. Den avgörande straffen stod Alexander Esbjörs för.

Bäcken har elva poäng och Pantern har sju poäng efter fem omgångar.

I nästa match, fredag 22 mars 19.00, har Bäcken Eskilstuna Linden hemma i Marconihallen, medan Pantern spelar hemma mot Grästorps IK.


Den här artikeln handlar om: