Virserum förlorade mot Skillingaryd
Hockeytvåan

Seger för Skillingaryd borta mot Virserum

Skillingaryd vann mot Virserum på bortaplan i HockeyTvåan Kvalserie B södra herr. Segersiffrorna skrevs till 6-4 (2-1, 2-1, 2-2).

– Jag tycker att vi spelmässigt gör en mycket bra match. Tyvärr slarvar vi för mycket och de får göra mål på våra misstag, kommenterade Virserums tränare Pierre Gustavsson.

Skillingaryds tränare Stefan Rosén tyckte så här om matchen:

– Virserum hugger och slår och tyvärr rycks vi med i det och tar för många utvisningar som är Virserums chans att hota oss. Inget skönspel direkt men tre poäng.

Första perioden var jämn. Virserum inledde bäst och tog ledningen genom Simon Borgernäs efter 9.11, men Skillingaryd kvitterade genom Nils Gunnarsson. Och Skillingaryd hann också ta ledningen, på nytt genom Nils Gunnarsson. Skillingaryd gjorde 1-3 genom Carl Lageskog efter 12.57 i andra perioden och kom allt närmare segern.

Med 3.55 kvar att spela av perioden kunde Jesper Jansson göra 2-3 för Virserum.

Efter 19.22 gjorde Skillingaryd 2-4 genom Martin Nilsen. 6.32 in i tredje perioden nätade Virserums Theo Lundqvist på pass av Martin Holmstrand och Gogodon Go Gordon Mccheane och reducerade för Virserum.

Efter 8.39 nätade Jesper Jansson ännu en gång framspelad av Noah Andersson och Patrik Barger och kvitterade för Virserum.

12.32 in i perioden slog Martin Nilsen till på nytt framspelad av Theodor Curmark och gav laget ledningen för Skillingaryd.

Efter 13.16 slog Felix Wermelin till på pass av Nils Gunnarsson och Pontus Nyqvist och ökade ledningen för Skillingaryd. Det fastställde slutresultatet till 4-6.

Nils Gunnarsson gjorde två mål för Skillingaryd och spelade dessutom fram till ett mål och Pontus Nyqvist hade tre assists.

Virserum har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter fyra spelade matcher. Skillingaryd har sex poäng.

I nästa match möter Virserum Vita Hästen borta och Skillingaryd möter Göteborgs IK hemma. Båda matcherna spelas onsdag 20 mars 19.00.