Färjestads BK förlorade mot Örebro Hockey J18
J18 Nationell

Färjestad förlorade – ändå klart för kval

Färjestad har spelat bra i J18 Nationell norra herr, och är nu klart för kval. Det trots förlust på söndagen, 2-6 (0-2, 2-3, 0-1), på hemmaplan mot Örebro Hockey J18.

Örebro Hockey J18:s tränare Karl Kling:

– En av våra bättre insatser defensivt, roligt att se grabbarna jobba för varandra. Detta tar vi med oss in i slutspelet.

Segern var Örebro Hockey J18:s fjärde på de senaste fem matcherna.

Örebro Hockey J18 spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom mål av Niklas Aaram Olsen, Måns Johansson och Ludvig Andersson. Färjestad reducerade dock till både 1-3 och 2-3 genom Jack Berglund och Jack Berglund tidigt i andra perioden av perioden.

Örebro Hockey J18 gjorde dock två mål och gick från 2-3 till 2-5, målen av Axel Elofsson och Robbin Stenström. 8.52 in i tredje perioden slog Noah Pettersson Askling till på pass av Robbin Stenström och ökade ledningen för Örebro Hockey J18. 2-6-målet blev matchens sista.

Det här var sista matchen och resultatet betyder att Färjestad slutar på sjätte plats, och Örebro Hockey J18 på femte plats. Båda lagen är därmed klara för kvalspel uppåt.