IFK Arboga IK vann mot Valbo HC
HockeyEttan

Arboga vann i hockeyettan kvalserie västra mot Valbo

Arboga vann på hemmaplan mot Valbo i hockeyettan kvalserie västra, med 6-3 (3-1, 2-1, 1-1).

Valbo startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 3.03 slog Max Pålholm till på pass av Joel Carlsson.

Arboga kvitterade till 1-1 snabbt. Efter 5.50 nätade Marcus Viitanen framspelad av Albin Johansson.

Laget tog också ledningen efter 16.26, när Linus Ageborg slog till assisterad av David Berg och Linus Gustavsson.

Arboga gjorde 3-1 efter 17.41, genom Rickard Sundlöv framspelad av Erik Lindberg.

Arboga ökade ledningen till 4-1, på nytt genom Marcus Viitanen efter 4.57 i andra perioden.

Valbo reducerade dock till 4-2 genom Filip Persson efter 5.32 av perioden.

Efter 6.44 ökade Arboga på till 5-2, på nytt genom Linus Ageborg. Arboga ökade ledningen till 6-2 genom Max Orrsten efter 3.35 i tredje perioden.

Alex Sahlberg reducerade förvisso, men närmare än 6-3 kom inte Valbo. Arboga tog därmed en stabil seger.

Arbogas Rickard Sundlöv stod för ett mål och två assists och Marcus Viitanen gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål.

Valbo har haft en tuff start på serien och har bara tre poäng efter fyra spelade matcher. Arboga har sju poäng.

I nästa match, onsdag 20 mars 19.00, har Arboga Surahammar hemma i Freebo Arena, medan Valbo spelar hemma mot Malung.