Kovland vann mot Rosvik IK
Hockeytvåan

Kovland vann hemma mot Rosvik

Det blev seger för Kovland på hemmaplan mot Rosvik i hockeyettan kvalserie norra, med 10-7 (1-3, 4-4, 5-0).

– Börjar med två försvarsmässigt bedrövliga perioder. Som tur är vi effektiva framåt så vi hänger med i matchen. I sista så rättar vi till spelet och ser till att vi får tre poäng med oss, kommenterade Kovlands tränare Stefan Smedberg efter matchen.

Rosvik var starkast i första perioden. Laget vann perioden med 1-3.

Andra perioden slutade 4-4 och ställningen efter två perioder var 5-7.

Kovland gjorde dock fem raka mål i tredje perioden och gick från underläge 5-7 till ledning med 10-7. Det sista målet kom med 03.18 kvar av matchen. Därmed tog laget en säker seger.

Samuel Sandström gjorde två mål för Rosvik och spelade fram till ett mål och Melker Malmström stod för tre poäng, varav ett mål. Simon Sjöberg hade tre assists för Kovland, Eric Viklund gjorde ett mål och totalt tre poäng och Elias Feldt gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Rosvik har startat svagt och har bara två poäng efter fyra spelade matcher. Kovland tog nu sin första seger.

Nästa motstånd för Kovland är Vännäs. Rosvik tar sig an KB65 borta. Båda matcherna spelas söndag 17 mars 14.00.