Halmstad vann mot Karlskrona HK
HockeyEttan

Halmstad besegrade Karlskrona i första matchen

Halmstad fick resultatet som laget önskade mot Karlskrona i HockeyEttan Semifinal, efter seger på hemmaplan med 4-2 (1-1, 1-1, 2-0) i första matchen.

– En jämn och tajt match som gick i vågor, men vi lyckades till slut vinna matchen. Vi gör jobbet i 60 minuter och moralen och offerviljan är grym att se. Nu gäller det att fylla på med mat och vätska, snart match igen, kommenterade Halmstads tränare Jens Berggrad.

Första perioden var jämn. Halmstad inledde bäst och tog ledningen genom Victor Gagic efter 11.03, men Karlskrona kvitterade genom Martin Fransson efter 16.41. Karlskrona gjorde också 1-2 efter 1.10 i andra perioden när Linus Lööf fick träff på pass av Victor Crus-Rydberg och Filip Cruseman.

Halmstads Lukas Sjöblom gjorde 2-2 efter 15.26 på pass av Viktor Bernhardtz och Robin Dahse.

Albin Blomberg gjorde dessutom 3-2 efter 20.55 framspelad av Tom Johansson och Lukas Sjöblom.

Laget punkterade matchen med ett 4-2-mål med 35 sekunder kvar att spela genom Andreas Andersson framspelad av Victor Gagic. 4-2-målet blev matchens sista.

Nästa match spelas på söndag 16.00, i Halmstad Arena.