Rögle vann mot Frölunda
Montage
J20 Nationell

Rögle starkast i straffläggningen – vann hemma mot Frölunda

ANNONS

Det var jämnt hela vägen när Rögle mötte Frölunda hemma i J20 Nationell Top 10 herr. Först efter straffar kunde lagen skiljas åt. Hemmalaget var kyligare i avsluten och vann med 4-3 (1-1, 0-1, 2-1, 0-0, 1-0). Det avgörande straffmålet stod Viktor Smeds för.

– En godkänd match där vi jobbar hårt och får betalt för våra senaste 100 minuter av hårt slit. Fantastiskt kul för många spelare som kommer fram och leder laget, tyckte Rögles tränare David Axebrink, efter matchen.

Första perioden var jämn. Frölunda inledde bäst och tog ledningen genom Johan Pålsson efter 10.55, men Rögle kvitterade genom Felix Nilsson bara två minuter senare. Frölunda tog ledningen på nytt genom Felix Granath efter 13.09 i andra perioden.

Efter 20.46 av perioden kunde Viktor Smeds kvittera till 2-2 för Rögle. 14.40 in i tredje perioden nätade Rögles Love Gath på pass av Marwin Jarbsjö och Max Gustafsson och gav laget ledningen för Rögle.

15.50 in i perioden slog Albin Sundin till på pass av Oscar Pantzare och kvitterade för Frölunda.

Fjärde perioden blev mållös.

Rögle har en seger och fyra förluster och 12–21 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Frölunda har fyra vinster och en förlust och 23–14 i målskillnad. Det här var Rögles andra uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Frölundas sjunde uddamålsförlust.

Rögle stannar därmed på nionde plats, och Frölunda på åttonde plats, i tabellen.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL