Seattle Kraken förlorade mot Vegas Golden Knights
Arkivbild

Vegas starkast – efter två sena mål mot Seattle

Det var lika efter 60 minuter efter en sen kvittering av Vegas Jonathan Marchessault, och i förlängningen kunde Vegas avgöra den jämna matchen borta mot Seattle i NHL genom Jack Eichel efter 3. 1. Slutresultatet blev 4-5 (0-0, 1-2, 3-2, 0-1).

Jack Eichel blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 3.01 in i förlängningen.

Den första perioden slutade 0–0. Andra perioden var jämn. Seattle Kraken inledde bäst och tog ledningen genom Andre Burakovsky efter 4.18, men Vegas Golden Knights kvitterade genom Jonathan Marchessault. Och Vegas hann också ta ledningen, genom Pavel Dorofeyev. Seattle var starkast i tredje perioden. Laget vann perioden med 3-2 och ställningen efter tre perioder var 4-4.

I förlängningen tog det 3.01 innan Vegas också avgjorde till 4-5. Matchvinnare för bortalaget blev Jack Eichel, på pass av Alex Pietrangelo.

Båda lagen har nu två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna, Seattle med 13–15 och Vegas med 16–23 i målskillnad. Det här var Seattles 17:e uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Vegas 14:e uddamålsseger.

För Seattle gör resultatet att laget nu ligger på femte plats i tabellen, medan Vegas är på tredje plats.

Fredag 15 mars möter Seattle Washington hemma 03.00 och Vegas möter Calgary borta 02.00.