Malung vann mot Valbo HC
Hockeytvåan

Seger för Malung hemma mot Valbo

Malung vann mot Valbo på hemmaplan i hockeyettan kvalserie västra. Segersiffrorna skrevs till 6-4 (1-2, 3-2, 2-0).

Valbos tränare Anton Henriksson om matchen:

– Tungt när vi drar på oss för många utvisningar.

Det var första segern för Malung, efter 0-4 mot Arboga i första matchen.

Gästerna Valbo började bäst och gjorde 0-1 redan i matchupptakten. Efter bara 1.49 slog Max Pålholm till assisterad av Adam Henning och Johan Grönquist.

Laget ökade ledningen till 0-2 snabbt. Efter 2.02 gjorde Adam Lindström mål framspelad av Felix Söderblom och Filip Persson.

Efter 18.03 i första perioden nätade Emil Knuts, på pass av Gabriel Olsson och Jens Nilsson och reducerade åt Malung.

Malung kvitterade till 2-2 efter 20.55, när Dominik Michalica hittade rätt på pass av Emil Knuts och Viktor Olsson.

Efter 3.39 i andra perioden gjorde Malung 3-2 genom Gabriel Olsson.

Efter 5.51 av perioden kunde Max Grundel göra 3-3 för Valbo.

Malung tog ledningen på nytt genom Gabriel Lissel efter 11.12.

Valbo gjorde 4-4 genom Max Grundel med 3.35 kvar att spela av perioden. I tredje perioden var Malung starkast och gick från 4-4 till 6-4 genom mål av Philip Sundberg och Gabriel Lissel och avgjorde matchen.

Malungs Emil Knuts stod för ett mål och två assists, Gabriel Lissel gjorde två mål och spelade dessutom fram till ett mål och Dominik Michalica gjorde ett mål och två målgivande passningar.

I nästa match, fredag 15 mars 19.00, har Malung Surahammar hemma i Malungs Ishall, medan Valbo spelar hemma mot Arboga.