Rögle förlorade mot HV 71
J20 Nationell

Seger för HV 71 med 3-1 mot Rögle

HV 71 vände och vann borta mot Rögle i J20 Nationell Top 10 herr. Matchen på onsdagen slutade 1-3 (1-0, 0-2, 0-1).

– En bra prestation från vår sida där effektiviteten uteblir idag, ett steg i rätt riktning, tyckte Rögles tränare David Axebrink, efter matchen.

Rögle tog ledningen efter sju minuters spel, genom Marwin Jarbsjö på pass av Felix Nilsson och Isac Solberg. Efter 2.35 i andra perioden slog Joel Abrahamsson till, framspelad av Eric Nordmark och Oscar Davidsson och kvitterade för HV 71.

Eric Nordmark gjorde dessutom 1-2 efter 13.31 på pass av Samuel Herlitz och Karl Annborn.

15.18 in i tredje perioden nätade HV 71:s Viggo Gustafsson på pass av Jamiro Reber och Eric Nordmark och ökade ledningen för HV 71. Därmed hade laget vänt matchen. 1-3-målet blev matchens sista.

Eric Nordmark gjorde ett mål för HV 71 och spelade dessutom fram till två mål.

Rögle har fem förluster och 10–23 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan HV 71 har tre vinster och två förluster och 21–16 i målskillnad.

Med en omgång kvar är Rögle på nionde plats i tabellen, medan HV 71 är på tredje plats. Ett fint lyft för HV 71 som låg på åttonde plats så sent som den 24 februari.

Fredag 15 mars 19.00 spelar Rögle hemma mot Frölunda. HV 71 möter Växjö borta i Växjö Ishall lördag 16 mars 14.00.