Daniel Öhren kvitterar efter Pontus Eltonius miss.
Foto: Bildbyrån & TV4/Skärmdump (Montage)
Matchrapport

Östersunds IK vann – kvitterade serien mot Västervik

ANNONS

Östersunds IK vinner hemma med 3-2 (1-1, 1-1, 1-0) mot Västervik i HockeyAllsvenskan Play Out för att kvittera kvalserien till 1-1 i matcher.
Daniel Öhrn avgjorde med 40 sekunder kvar – efter en målvaktsmiss av Pontus Eltonius. 
– Det är sådant som händer ibland men det är såklart tufft, säger Västerviks assisterande Pelle Torstensson till TV4. 

Första perioden var jämn. Västervik inledde bäst och tog ledningen genom Kristjan Cepon efter 15.04, men Östersunds IK kvitterade genom Johan Mörnsjö i slutet av perioden. Östersunds IK tog ledningen med 2-1 genom Adam Hirsch efter 13.35 i andra perioden.

Med 2.8 kvar att spela av perioden kunde Victor Öhman kvittera till 2-2 för Västervik. Men Östersunds IK avgjorde matchen med 40 sekunder kvar att spela genom Daniel Öhrn framspelad av Adam Hirsch.

Målvaktsmiss blev avgörande: “Tufft”

Västerviks målvakt Pontus Eltonius, inlånad från MoDo, skulle gå ut och hämta pucken bakom målet men passade då pucken rakt till Adam Hirsch som spelade vidare till Öhrn. Forwarden kunde sedan trycka in pucken för det avgörande 3-2-målet i matchens sista minut.

– Det känns jättebra men det är en match. Vi får vara glada ikväll men sedan ska vi åka buss imorgon och bara på det igen om ett par dagar, säger Öhrn till TV4. 

– Det är en hård kamp i 60 minuter. Vi förväntade oss att de skulle komma ut hårt och det gör dem också. Jag tycker ändå att vi löser det på ett helt okej sätt. Sedan är det tajt och jämn innan det som händer där på slutet. Det är sådant som händer där ibland, det var lite tufft såklart, säger Västerviks assisterande Pelle Torstensson efter förlusten. 

Adam Hirsch låg bakom det det mesta för Östersund då han både gjorde ett mål och spelade dessutom fram till de andra två målen.

Lagen möts igen på lördag 18.00, i ACT-Hallen.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 19 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL