Kelly McCrimmon och Mark Stone.
Foto: USA Today Sports / Bildbyrån
NHL

Vegas GM Kelly McCrimmon svarar på kritiken: “Bryter inte mot reglerna”

ANNONS

Vegas Golden Knights har fått kritik för sitt användande av LTIR, långtidsskadelistan, för att kringgå lönetaket. 
Nu svarar general managern Kelly McCrimmon att han inte ser några fel i klubbens strategi. 
– Reglerna finns där och NHL är väldigt noggranna och stränga men vi bryter inte mot reglerna, säger McCrimmon.

Två säsonger i rad har Vegas Golden Knights satt upp sin lagkapten Mark Stone på LTIR, långtidsskadelistan i NHL, och kunnat frigöra lönetaksutrymme för att göra värvningar i slutet av säsongen. 

I fjol missade Stone slutet av grundserien men var tillbaka till Stanley Cup-slutspelet, då lönetaket inte längre påverkar trupperna. I år ser återigen Stone ut att missa resten av grundserien men uppges kunna vara tillbaka till slutspelet. 

Det gjorde att Vegas kunde göra tre stjärnvärvningar innan Trade Deadline då de förstärkte laget med Anthony Mantha, Noah Hanifin och Tomas Hertl

Vegas har fått kritik för sitt användande av LTIR för att få mer lönetaksutrymme och nu svarar klubbens general manager Kelly McCrimmon på kritiken. 

– Den här säsongen har han (Stone) en sprucken mjälte. Googla på det och se om du kan säga när en spelare kan komma tillbaka efter det. Det är löjligt att påstå att detta inte är allvarliga skador eller att vi inte behöver ha spelare på långtidsskadelistan. Reglerna finns där och NHL är väldigt noggranna och stränga men vi bryter inte mot reglerna, säger McCrimmon i podcasten The Jeff Marek Show och fortsätter: 
– Förra året hade vi Mark Stones lön på 9,5 miljoner dollar på långtidsskadelistan och plockade in Ivan Barbasjev, Jonathan Quick och Teddy Blueger. Men jag skulle säga att vi säkerligen hade kunnat trejda till oss alla de spelarna även om vi inte hade Mark Stone på långtidsskadelistan.

Försvarar strategin: “Vi är inte våghalsiga”

Vegas Golden Knights har haft en tydlig strategi om att hela tiden satsa för att vinna varje år och de har då offrat framtiden för att byta till sig toppspelare för stunden. 

Sedan Vegas äntrade NHL har man haft tolv val i förstarundan mellan 2017 och 2026 men de har bara behållit ett av dem (2024). De har trejdat bort fyra val redan innan draften och även trejdat bort sex spelare – Erik Brännström, Cody Glass, Nick Suzuki, Peyton Krebs, Zach Dean och senast David Edstrom – som de har valt i förstarundan.

Den enda spelaren som Vegas har draftat i förstarundan och som fortsatt är kvar i organisationen är forwarden Brendan Brisson som valdes i NHL-draften 2020. 

Kelly McCrimmon ser dock inga problem med Vegas strategi. 

– Vi är aggressiva men vi är inte våghalsiga. Vi är väldigt medvetna om framtiden också. Vi draftade fortfarande i förstarundan som Stanley Cup-mästare i fjol vilket bara har hänt tre gånger på de senaste tio åren. Jag tycker att det talar för att vi agerar ansvarsfullt och fattar genomtänkta beslut. Vi värdesätter våra draftval högt och kastar inte bara bort dem hur som helst. Om vi ska använda dem i en trejd så måste vi vara säkra på att vi får ett bra värda för att ge upp valen, säger McCrimmon.


TV: Gustav Forslings snyggaste mål 2023/24

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games