Leksand vann mot Timrå
Arkivbild

Knuts och Östman avgjorde hemma mot Timrå

Det blev en uddamålsseger för Leksand i matchen mot Timrå i SHL på tisdagen. Laget vann med 2-1 (1-0, 0-0, 1-1) hemma i Tegera Arena i en rätt händelsefattig match.
– Vi ser lite nöjda ut där ute, sger Olle Alsing till TV4 under matchen.

Leksand går in i slutspelet med åtta raka segrar. Detta efter 2–1 hemma mot Timrå i sista omgången.

Leksand började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 3.01 slog Jon Knuts till assisterad av Justin Glenn Kloos och Olle Alsing.

Andra perioden blev mållös innan Leksand gjorde 2-0 genom Kalle Östman efter 3.48 i tredje perioden. Didrik Strömberg reducerade förvisso, men närmare än 2-1 kom inte Timrå.

– Det känns som en ganska tråkig match. Vi gör en rätt dålig period. Vi är alldeles för lite i anfallszon. Man vill ta med sig goda vanor inför slutspelet, men just nu är vi rätt glada över att vara på den plats vi är, så vi ser lite nöjda ut där ute, sa Olle Alsing till TV4 under matchen.

Det här var Leksands tionde uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Timrås 13:e uddamålsförlust.

Serien är nu färdigspelad. Leksand slutar på femte plats, och Timrå på åttonde plats. Leksand är klart för kvartsfinal. Och Timrå är klart för åttondelsfinal.