Bodens HF förlorade mot Vännäs
J18 Region

Vännäs ny serieledare efter seger mot Boden

Vännäs slog Boden med 4-1 (3-1, 0-0, 1-0) på bortaplan och kan nu fira att laget är ny serieledare i J18 Region norr fortsättning herr efter 13 spelade matcher, på samma poäng som Östersund. Boden ligger på sjätte plats i tabellen.

– Skönt med tre nya poäng och serieledning (på målskillnad). Dagens match hade vi full kontroll över, men vi slarva en del med försvarspelet och uppspelen. Annars så styrde vi matchen över 60 minuter! Vill ge ett plus till Edvard Hydén och Albin Carlsson, kommenterade Vännäs tränare Mikael Sigrén.

Vännäs har nu sju raka segrar. Boden har fyra förluster i rad.

Vännäs tog ledningen efter sju minuters spel, genom Isak Bergetoft assisterad av Edvin Sohlberg.

Boden kvitterade till 1-1 efter 12.50, när Froste Öhman fick träff på pass av Maxim Somorosky och Edvin Saari Lubeck.

Vännäs tog ledningen på nytt efter 14.23, när Leonard Magnusson slog till framspelad av Vilhelm Hägglöf och Hjalmar Berglund.

Laget gjorde 1-3 efter 19.03, genom Melker Simling assisterad av Vilgot Rietz och Edvin Stenerhag.

Andra perioden blev mållös. 9.25 in i tredje perioden nätade Vännäs Leonard Magnusson på nytt på pass av Andreas Jonsson och Oliver Bergman och ökade ledningen för Vännäs. 1-4-målet blev matchens sista.

Nästa motstånd för Boden är Clemensnäs. Vännäs tar sig an Ö-vik Hockey J18 hemma. Båda matcherna spelas onsdag 13 mars 19.30.