Smedjebacken HC förlorade mot Kungsörs IK
Hockeytvåan

Hannes Demegård stor hjälte – Kungsör klart för Hockeytvåan

Kungsör spelar i Hockeytvåan säsongen 2024/25. Det står klart efter 3-0 (0-0, 0-0, 3-0) i söndagens bortamötet med Smedjebacken i Ovakohallen. Stor kvalhjälte: Kungsörs målvakt Hannes Demegård – som räddade 50 skott och höll nollan i den avgörande matchen.

Förutsättningarna inför matchen var enkla: vinnaren spelar i Hockeytvåan säsongen 2024/25. Smedjebacken, som hade sin plats i ligan att försvara, gick hårt åt motståndarna och bombarderade målvakten Hannes Demegård med 21 skott redan i första perioden.

Men Kungsörs burväktare blinkade inte.

Han höll kvar gästerna i matchen – och i den tredje perioden gav hans storspel bortalaget chansen att avgöra.

Där fick Kungsör utdelning och ryckte åt sig ledningen med 0-3 genom två mål av Johannes Jansson och ett mål av Felix Puustinen och avgjorde matchen. Det sista målet kom med 1.26 kvar att spela.

Hannes Demegård höll tätt och stoppade inte mindre än 50 skott i 3–0-segern. Därmed spelar Kungsör i Hockeytvåan nästa säsong medan Smedjebacken får ta klivet ned i Hockeytrean.