Bäcken vann mot Grästorps IK
Montage
Matchrapport

Bäcken vann hemma mot Grästorps IK

ANNONS

Det blev seger för Bäcken på hemmaplan mot Grästorps IK i första matchen i HockeyEttan Kvalserie södra, med 4-2 (1-1, 1-0, 2-1).

– Matchen var precis så tät som förespåddes. Grästorp är ett skickligt lag, men det visste vi om. Nu låg pressen på oss som hemmalag vilket man kunde se ibland. Det var tight i alla zonerna, men idag drog vi längsta strået. - Extra skönt att sätta en puck i power play samtidigt som vårt BP fungerade idag sa en nöjd Emil Bihorac Bäckens tränare efter matchen, kommenterade Bäckens tränare Mats Dynevik efter matchen.

Grästorps IK:s tränare Andreas Appelgren tyckte så här om matchen:

– En jämn match där Bäcken började perioderna bäst och vi växte in i dem. Vi hade behövt göra något mål i power play för att få med poäng i en sådan här match. Vi tar ut målvakten på slutet och skapar några chanser men kvaliteten på avsluten var inte tillräckligt bra. Bäcken gör sitt fjärde mål i tom bur och sedan var kvällen förstörd. Vi tar nya tag på onsdag hemma i arenan.

Första perioden var jämn. Bäcken inledde bäst och tog ledningen genom Rasmus Hultfelt efter 8.05, men Grästorps IK kvitterade genom Antons Trastasenkovs efter 12.59. Efter 12.27 i andra perioden slog Oliver Gabay till, på pass av Filip Maniscalchi och Felix Johansson och gav Bäcken ledningen. Bäcken gjorde 3-1 genom Marcus Dynevik efter 13.02 i tredje perioden och kom allt närmare segern.

Grästorps IK reducerade dock till 3-2 genom Pontus Nestorsson när bara fyra minuter återstod att spela, och gjorde matchen spännande in i slutet.

Bäcken kunde dock avgöra till 4-2 med 43 sekunder kvar av matchen genom Joel Benjaminsson.

När lagen senast möttes blev det seger för Bäcken med 6-2.

I nästa match, onsdag 13 mars 19.00, har Bäcken Pantern borta i Kirsebergs Ishall, medan Grästorps IK spelar hemma mot Eskilstuna Linden.


Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL