AIK vann mot Mora
J20 Nationell

AIK vann toppmötet mot Mora med 6-2

AIK tog en stark seger på hemmaplan när man vann mot Mora i J20 Nationell forts herr på söndagen med 6-2 (1-0, 1-1, 4-1). En viktig seger i toppen av tabellen.

Moras tränare Erik Johansson tyckte till om matchen:

– Tyckte att vi kom ut och var det bättre laget för det mesta. Genererade fler chanser och hade mer zontid. I den tredje släpper vi in 4 mål på 4 minuter vilket uppenbarligen inte är i närheten av tillräckligt bra. Måste bara glömma den här och förbereda oss för onsdag.

Segern var AIK:s åttonde på de senaste tio matcherna.

Mora hade en fin rad med sju raka matcher utan förlust inför söndagens match.

AIK tog ledningen efter 12.22, genom Felix Lundgren på pass av Samuel Claesson och Gustav Wiklund. AIK gjorde 2-0 genom Samuel Claesson efter 9.01 i andra perioden.

Efter 12.07 av perioden kunde Anton Jäderberg göra 2-1 för Mora. I tredje perioden kvitterade först Mora till 2-2. Därefter var det AIK som bestämde det mesta. Fyra raka mål gav laget en klar 6-2-seger.

Isak Larsson gjorde två mål för AIK och ett målgivande pass.

AIK stannar därmed i serieledning, och Mora på tredje plats, i tabellen. Noteras kan att Mora sedan den 10 februari har avancerat sex placeringar i tabellen.

AIK tar sig an Linköping i nästa match borta lördag 16 mars 14.30. Mora möter SSK J20 borta onsdag 13 mars 19.00.