SSK J20 förlorade mot Modo J20
J20 Nationell

Tung förlust för SSK J20 mot Modo J20

SSK J20 förlorade mötet med Modo J20 hemma med 2-3 (0-1, 2-2, 0-0) i J20 Nationell forts herr på lördagen. Det trots att laget gjorde två raka mål och kom tillbaka från underläge 0-2 till 2-2 i andra perioden.

Modo J20:s tränare Emil Svelander tyckte så här om matchen:

– En fantastiskt stark laginsats där killarna offrar sig för varandra på ett sätt som jag blir väldigt stolt över. Vi har många spelare frånvarande på grund av sjukdom och möter ett starkt motståndarlag. Bra försvarsspel, många täckta skott och en grym målvaktsinsats leder vägen för vinsten.

Modo J20 tog ledningen efter fem minuters spel, genom Alex Zalesak framspelad av Helmer Styf. Modo J20 inledde andra perioden med att göra 0-2 genom Lucas Pettersson, innan SSK J20 svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Egor Polin för framspelad av William Samuelsson efter 16.31.

I slutminuterna var det dock Modo J20 som tog greppet. Marcus Schill gjorde 2-3 efter 18.21, på pass av Hampus Nilsson och Tim Bergström. I tredje perioden höll Modo J20 i sin 3-2-ledning och vann.

Det här var SSK J20:s tredje uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Modo J20:s nionde uddamålsseger.

Med två omgångar kvar är SSK J20 på femte plats i tabellen, och Modo J20 är på fjärde plats.

Onsdag 13 mars 19.00 spelar SSK J20 hemma mot Mora. Modo J20 möter Oskarshamn hemma i Hägglunds Arena lördag 16 mars 12.00.