Rosvik IK vann mot Kovland
Hockeytvåan

Seger för Rosvik hemma mot Kovland

Rosvik vann mot Kovland på hemmaplan i första matchen i hockeyettan kvalserie norra. Segersiffrorna skrevs till 4-3 (0-1, 1-0, 2-2, 0-0, 1-0) efter straffar.

Kovlands tränare Stefan Smedberg tyckte så här om matchen:

– Vi gör en bra match mot ett bra motstånd men jag tycker att vi ska komma hem med 3 poäng idag. Men vi får ett gäng domslut emot oss i slutet på matchen, bland annat en helt feldömd utvisning som slutar i att de kvitterar. Men en bra prestation och nu ska vi göra en ännu bättre match mot Vännäs imorgon!

Kovland tog ledningen efter 17 minuters spel, genom Anton Hansson Myhrén på pass av Ali Assaf och Simon Sjöberg. Efter 9.01 i andra perioden nätade Joakim Högberg, på pass av Magnus Isaksson och kvitterade för Rosvik. 3.38 in i tredje perioden slog Magnus Isaksson till framspelad av Joakim Högberg och John Eriksson och gav laget ledningen för Rosvik.

13.30 in i perioden nätade Kovlands Simon Sjöberg på pass av Eric Viklund och Albin Kempe och kvitterade för Kovland.

Efter 14.26 slog Christopher Erixon till framspelad av Oliver Pihlström och Tobias Bylund och gav Kovland ledningen.

Rosvik kvitterade till 3-3 med 22 sekunder kvar att spela genom John Samuelsson assisterad av John Eriksson.

Fjärde perioden blev mållös.

Magnus Isaksson gjorde två mål för Rosvik och spelade dessutom fram till ett mål.

I nästa match möter Rosvik KB65 hemma och Kovland möter Vännäs borta. Båda matcherna spelas söndag 10 mars 14.00.