Notification

Powerplay-tips 9 mars: Kvalklart - men HV71 kan skrälla

Lördagens Main Event hålls i Scandinavium och norröver spelar MoDo och Malmö om vilka som ska hänga på i racet om en plats åttondelsfinal. Full SHL-matta och ett slutspelsmöte i Hockeyettan är menyn på dagens svårnavigerade Powerplay-kupong. Nu åker vi!

Spelstopp: 15:14

1. Frölunda - Färjestad 2

Färjestad fick det svettigt i Värmland och segern mot Malmö satt hårt inne (5-4). En pinne i dagens match skulle säkra seriesegern för FBK som kommer till klassikermötet med tolv raka segrar i ryggen. Mikael Ruohomaa tycks trivas i sin nya miljö hos Frölunda och mot Luleå gjorde finländaren sitt sjätte mål i den nya rödgröna-dressen. En annan herre som är stekhet för göteborgarna är Malte Strömwall som med sitt 3-2-mål säkrade tre pinnar mot Luleå (4-2). Jag kan dock absolut inte förbise gästernas goda form med tolv raka segrar och tvåan är för mig första tecken att klicka i och säkrar upp med ett kryss. Båda lagen tror jag är väldigt nöjda med ett kryss i denna match då det ger båda lagen fina förutsättningar i slutspelet.

2. Skellefteå - Växjö 1

Poängkungen Oscar Lindberg skördade nya framgångar i Skellefteås överkörning mot Örebro (6-0), men när dammröket hade lagt sig stod det klart att smällen som tvingade Jonathan Pudas att lämna matchen kommer att hålla lagkaptenen borta från spel i de avslutande matcherna i grundserien. Växjö inledde sömnigt mot HV71 och det var först i den tredje perioden, efter Noah Östlunds kvittering i boxplay, som de regerande mästarna tog sig samman och vann med 4-2. Det kommer att bjudas på slutspelshockey i Västerbotten och med hyfsat korrekta streck välkomnas alla tecken. Ettan först, men vi har ändå fint värde på gästerna.

3. Timrå - Luleå 1

Timrå hade ledningen två gånger om mot Linköping men trots det fick de bara med sig en pinne hem (4-5 efter straffar). Jonathan Dahlén lämnade åter isen poänglös och den sju matcher långa torkan är 26-åringens längsta i den rödvita-tröjan. Luleå hade Frölunda på besök i Norrbotten och föll med 2-4. Defensiven kommer att bli viktig för “Björnarna” idag, för även om “Timråsonen” inte hittar nät för stunden har han god uppbackning av Hållander och company. Svår match, men ettan först med tanke på hemmaplansfördel samt kanske lite mer motivation.

4. Rögle - Linköping 1

Christoffer Rifalk bröt ihop och kom igen för i 3-0-vinsten mot Oskarshamn spikade 27-åringen igen när Rögle kopplade ett litet grepp om en plats i åttondelen. Linköping hade besök av Timrå som jagar “Lejonen” i tabellen. Matchen böljade fram och tillbaka med två väldigt skickliga offensiver på isen. Rattie-kedjan var inblandad i mycket framåt och tillslut kunde LHC säkra den så viktiga extrapoängen efter straffar (5-4). Linus Holmström som avgjorde med en läcker straff är ett frågetecken till helgens match då 31-åringen ska bli pappa. Jag gillar också vad jag sett av gästerna och för mig känns etta-tvåa i detta möte ganska bra, men ett lågt streckat kryss ska också med. Det är lite antingen eller för LHC är min tanke.

5. MoDo - Malmö 1

MoDo kom ut piggt från startblocken i Dalarna, men försvarsspelet lämnade mer att önska för Höga Kusten-laget som föll med 3-6. Malmö välte tungviktaren Växjö hemma i Skåne och i Värmland var “Hökarna” nära att sätta käppar i hjulet för serieledarna. Ett omdiskuterat mål i mittakten fällde avgörandet för Färjestad och till Tomas Kollars frustration (4-5). MoDo har dragit det längsta strået i de tidigare mötena och jag är inte särskilt imponerad av Malmö spelmässigt. De har en femma och det är med Koukkanen i spetsen, i övrigt en ganska svag trupp skulle jag säga. Modo tar chansen idag och vi spikar ettan.

6. Oskarshamn - Örebro X

Jonathan Lekkerimäkis sticka har svalnat och det har gjort att hela Örebros målproduktion har stannat upp. Hemma mot Skellefteå fanns det inte mycket som stämde och det ofta täta försvarsspelet läckte in puckar från alla håll (0-6). Oskarshamn blev nollade hemma mot Rögle, men spelmässigt stod Filanders mannar för en stabil insats och RBK fick slita hårt för tre pinnar. Kan Oskarshamn lösa ett par kassar framåt är inte poäng utom räckhåll denna lördag. Den hårt streckade tvåan får sällskap av krysset.

7. HV71 - Leksand X

HV71 fick en flygande start borta mot Växjö, men som så många gånger tidigare denna säsong höll det inte hela vägen. I och med 2-4-förlusten försvann den sista promillen att undvika kval. “Tjurarna” som redan innan matchen mot Lakers saknade flera viktiga pjäser kommer få klara sig utan avstängda Bob Nardella. I Dalarna var det hela havet stormar när Leksand besegrade MoDo (6-3) och tog sjätte raka triumfen. “Challe och Challe” vill säkerligen tajta till försvarsspelet i Jönköping och de slutspelsklara masarna ska hållas som favoriter.Tvåan över 70 procent ger mig svindel och jag är tidigt på plats med hela rubbet i Husqvarna Garden. 

8. Visby/Roma - Karlskrona 2

Under säsongen har Visby/Roma blandat och gett, men i första matchen var det gutarna som tog en imponerande skalp (6-3). Karlskrona gick in i matchserien som favoriter och i returmötet ledde Tom Fridén vägen med två strutar när Blekinge-gänget utjämnade matchserien (5-2). Det har varit tuffa drabbningar i NKT Arena och gotlänningarnas interna poängkung, Elias Lindström, åkte på en smäll som gör att hans fortsatta medverkan är oviss. Efter förlusten låg Hans Särkijärvis fokus på att de orangea spelarna föll enkelt. Den rutinerade räven tar så klart till alla knep som finns i hopp om att störa favoriten. Nu blir det dock viktigt att ha fokus på rätt saker. Karlskrona är fortsatta favoriter och till runt 55 procent är tvåan en vettig spik.

Superspiken! - Karlskrona 

Karlskrona fick en väckarklocka i öppningsronden och i returmötet var det hemmalaget som dikterade villkoren. Blekinge-laget är numret större än Visby och tvåan ser ut att bli en fin värdespik. 

Skrällbudet! - HV71

“Tjurarna” stod för en stabil bortamatch mot Växjö tills Bob Nardella tappade huvudet. Leksand blottade hål i defensiven mot MoDo och när tvåan streckas till månen måste 1X med till magisk procent.

216 rader

1. Frölunda - Färjestad x2

2. Skellefteå - Växjö 1x2

3. Timrå - Luleå 1x

4. Rögle - Linköping 1x2

5. MoDo - Malmö 1

6. Oskarshamn - Örebro x2

7. HV71 - Leksand 1x2

8. Visby/Roma - Karlskrona 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games