Viking HC förlorade mot Smedjebacken HC
Hockeytvåan

Seger för Smedjebacken borta mot Viking

Smedjebacken vann mot Viking på bortaplan i HockeyTvåan Kvalserie B västra herr. Segersiffrorna skrevs till 5-3 (0-0, 2-2, 3-1).

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 8.25 in i andra perioden som Smedjebacken tog ledningen genom Linus Karlsson framspelad av Oliver Nähr Winkel och Luka Kosmac.

Efter 12.20 i andra perioden nätade Andreas Bergström, på pass av David Ademovski och Johannes Matses och kvitterade för Viking.

Ville Niemi gjorde dessutom 2-1 efter 13.20 på pass av David Ademovski och Mille Backlund.

Smedjebackens Isac Birkeholm gjorde 2-2 efter 16.48.

Viking gjorde 3-2 genom David Ademovski efter 4.38 i tredje perioden.

Smedjebacken vände på dock matchen när laget gjorde tre raka mål och gick från 3-2 till 3-5. 3-4-målet kom med bara 03.47 kvar att spela. Och med 37 kvar kom också 3-5.

Vikings David Ademovski stod för ett mål och två assists.

Viking har nu fyra poäng och Smedjebacken har nio poäng när båda lagen har spelat fem matcher.

I nästa match, söndag 10 mars 16.00, har Viking Åmål borta i Åmåls Ishall, medan Smedjebacken spelar hemma mot Kungsör.