Almtuna förlorade mot VIK Västerås HK

Storseger för VIK Hockey J20 borta mot Almtuna

VIK Hockey J20 hade en riktig målfest när man besegrade Almtuna borta i Gränby ishall i J20 Nationell forts herr. VIK Hockey J20 vann med hela 7-0 (1-0, 5-0, 1-0). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som Almtuna vann med 5-2.

Matchen var länge mållös. VIK Hockey J20 ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom två snabba mål på 2.13 i slutet av perioden av Konstantin Komarek och Hugo Lejon. Och det var bara början. På bara 14.53 gjorde VIK Hockey J20 fyra raka mål när laget gick från 0-2 till 0-6. VIK Hockey J20 gjorde också 0-7 genom Elias Hallin assisterad av Tomas Zizka efter 16.15 i tredje perioden. 0-7-målet blev matchens sista.

VIK Hockey J20:s Karl Andersson stod för tre poäng, varav två mål och Konstantin Komarek gjorde ett mål och spelade fram till två mål.

Almtuna har en vinst och fyra förluster och 17–27 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan VIK Hockey J20 har två vinster och tre förluster och 16–13 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet sjätte plats i tabellen. VIK Hockey J20 är på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 9 mars. Då möter Almtuna Mora i Gränby ishall 15.00. VIK Hockey J20 tar sig an AIK borta 12.00.