MoDo Hockey vann mot Brynäs IF
SDHL

Modo utjämnade serien mot Brynäs

Modo segrade hemma med 5-3 (2-0, 1-3, 2-0) mot Brynäs i SM-semifinalen dam och utjämnade därmed till 1-1 i matchserien.

– Utöver de sista 12 minuterna i den andra perioden där vi slutade spela, spelade vi mycket bra. Detta är en välförtjänt vinst, tyckte Modos tränare Jared Cipparone, efter matchen.

I början av matchen var Modo starkast och ryckte åt sig ledningen med 2-0 genom två snabba mål i slutet av perioden av Lina Ljungblom och Taylor House. Efter 7.06 i andra perioden slog Linnéa Andersson till, på pass av Wilma Sundin och Emma Seitz och gjorde 3-0.

Brynäs Jenniina Nylund gjorde 3-1 efter 7.45 framspelad av Anna Brenkle.

Brynäs reducerade igen efter 15.26 genom Julia Östlund på pass av Mina Waxin.

Noemi Neubauerova gjorde dessutom 3-3 efter 16.00 framspelad av Sara Cajanova och Maja Nylén-Persson.

Modo tog ledningen med 1.20 kvar att spela genom Wilma Sundin framspelad av Lina Ljungblom och Ebba Hedqvist.

Laget punkterade matchen med ett 5-3-mål med 56 sekunder kvar att spela ännu en gång genom Lina Ljungblom. Det fastställde slutresultatet till 5-3.

Modos Lina Ljungblom stod för två mål och två assists.

Nästa match spelas på fredag 18.05, i Hägglunds Arena.