Edmonton Oilers vann mot Pittsburgh Penguins
Arkivbild

Edmontons segerrad fortsätter efter 6-1 mot Pittsburgh

Det går fortsatt bra för Edmonton i NHL. På måndagen mötte laget Pittsburgh i Rogers Place och tog med sig ännu en seger. Därmed har laget vunnit fyra matcher i rad. Segerresultatet mot Pittsburgh blev 6-1 (1-0, 4-0, 1-1).

Edmonton Oilers tog ledningen efter 14.07, genom Zach Hyman assisterad av Connor McDavid och Leon Draisaitl. I andra perioden var Edmonton starkast och gick från 1-0 till 5-0 genom mål av Corey Perry, Zach Hyman, Ryan McLeod och Cody Ceci. Edmonton ökade ledningen till 6-0 genom Connor McDavid efter 6.03 i tredje perioden.

Evgeni Malkin reducerade förvisso, men närmare än 6-1 kom inte Pittsburgh Penguins. Edmonton tog därmed en säker seger.

Edmontons Leon Draisaitl hade tre assists.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Edmonton på andra plats och Pittsburgh på sjunde plats.

Edmonton tar sig an Boston i nästa match borta onsdag 6 mars 01.30. Pittsburgh möter samma dag 01.00 Columbus hemma.