Falu IF vann mot Valbo J18
J18 Region

Valbo J18 tvingas till kval efter förlust mot Falu IF

Valbo J18 måste kvala för att inte åka ur J18 Region väst fortsättning herr. Det står klart efter förlust, 5-8 (1-2, 4-5, 0-1), på bortaplan mot Falu IF.

Det betyder att Falu IF äntligen bröt sin förlustsvit, som stannade på fem förluster i rad.

Första perioden var jämn. Valbo J18 inledde bäst och tog ledningen genom Benjamin Wettervik efter bara 22 sekunder, men Falu IF kvitterade genom Joel Hällblad. Och Falu IF hann också ta ledningen, återigen genom Joel Hällblad. Även i andra perioden var det Falu IF som var starkast. Laget vann perioden med 5-4 och ställningen efter två perioder var 7-5.

12.55 in i tredje perioden nätade Falu IF:s Neo Andersson framspelad av Joel Janhonen och ökade ledningen för Falu IF. Det fastställde slutresultatet till 8-5.

Joel Hällblad gjorde två mål för Falu IF och spelade dessutom fram till två mål och Andre Franz stod för ett mål och två assists.

Resultatet innebär att Falu IF ligger kvar på sjunde och sista plats och Valbo J18 på sjätte plats i tabellen.

Nästa motstånd för Falu IF är VIK Hockey. Lagen möts söndag 10 mars 13.00 i ABB Arena Nord. Valbo J18 tar sig an VIK Hockey hemma torsdag 7 mars 19.00.