Leksand vann mot Luleå HF
J20 Nationell

Tre poäng till Leksand efter avgörande i slutperioden mot Luleå

Leksand vann hemma mot Luleå i J20 Nationell Top 10 herr med 3-2 (0-0, 2-2, 1-0). Matchen var helt jämn efter två perioder, innan Leksand avgjorde.

Segermålet för Leksand stod David Back Nilsson för 4.26 in i sista perioden.

Segern var Leksands åttonde på de senaste tio matcherna, och sjunde hemmasegern i rad.

Inget av lagen lyckades göra mål i första perioden. Det var först 10.47 in i andra perioden som Luleå tog ledningen genom Oscar Bramberg framspelad av Johannes Mäki och Oliwer Sjöström.

Efter 15.58 i andra perioden slog Elias Callgren till, framspelad av Oliwer Sjöström och gjorde 0-2.

Leksands Noah Wolf gjorde 1-2 efter 18.05 på pass av Lucas Nordström och Philip Fankl.

Zaki Crookes gjorde dessutom 2-2 efter 19.50 på pass av Erik Olhans-Lind.

4.26 in i tredje perioden nätade Leksands David Back Nilsson framspelad av Hugo Kruse och Philip Fankl och avgjorde matchen för Leksand. Back Nilsson fullbordade därmed lagets vändning.

Båda lagen har nu tre segrar och två förluster på de senaste fem matcherna, Leksand med 14–11 och Luleå med 16–14 i målskillnad. Det här var Leksands tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Luleås tredje uddamålsförlust.

Med fyra omgångar kvar är Leksand på andra plats i tabellen, medan Luleå är på femte plats.

Söndag 3 mars möter Leksand Skellefteå AIK J20 hemma 11.00 och Luleå möter Brynäs borta 12.00.