Brynäs IF förlorade mot Skellefteå AIK J20
J20 Nationell

Skellefteå AIK J20 vann med 4-3 borta mot Brynäs

Bortalaget Skellefteå AIK J20 tog en uddamålsseger i matchen mot Brynäs i Monitor ERP Arena. Laget vann matchen i J20 Nationell Top 10 herr på lördagen med 4-3 (2-1, 1-1, 1-1). Frans Haara blev matchhjälte med sitt avgörande 4-3-mål 14.36 in i tredje perioden.

– Tuff förlust. Det är en jämn hockeymatch. Tycker vi är det bättre laget idag så det är tungt att inte få med sig några poäng, kommenterade Brynäs tränare Victor Grönberg.

Skellefteå AIK J20 startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 1.40 slog Leo Sundqvist till assisterad av Oskar Vuollet och Valter Nyström-Dübbel.

Brynäs kvitterade till 1-1 efter 12.27, när Eric Hultgren slog till framspelad av Leo Sundqvist och Mai Crnkic.

Skellefteå AIK J20 tog ledningen på nytt efter 18.40, genom Valter Lindberg på pass av Oskar Vuollet och Viggo Nordlund.

Efter 6.49 i andra perioden slog Mai Crnkic till, på pass av Eric Hultgren och Edvin Nääs och kvitterade för Brynäs.

Skellefteå AIK J20:s Lukas Vesterlund gjorde 2-3 efter 18.20 framspelad av Gustav Hedberg.

6.30 in i tredje perioden slog Viktor Eriksson till på pass av Albin Udd och kvitterade för Brynäs.

14.36 in i perioden nätade Skellefteå AIK J20:s Frans Haara framspelad av Gustav Hedberg och Valter Lindberg och avgjorde matchen för Skellefteå AIK J20.

Det här var Brynäs fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Skellefteå AIK J20:s sjätte uddamålsseger.

Med fyra omgångar kvar är Brynäs på sjätte plats i tabellen, medan Skellefteå AIK J20 är på tredje plats. Ett fint lyft för Skellefteå AIK J20 som låg på sjunde plats så sent som den 2 februari.

Brynäs tar sig an Luleå i nästa match hemma söndag 3 mars 12.00. Skellefteå AIK J20 möter samma dag 11.00 Leksand borta.