Leksand förlorade mot Skellefteå AIK J20
J20 Nationell

Skellefteå AIK J20 upp i topp efter tvåpoängare mot Leksand

Tack vare 4-3 (1-1, 1-2, 1-0, 0-0, 1-0) efter straffar borta mot Skellefteå AIK J20 är Skellefteå AIK J20 ny serieledare i J20 Nationell Top 10 herr. Laget ligger på samma poäng som tvåan Luleå men toppar tabellen. Efter söndagens match i Tegera Arena ligger Leksand på första plats.

Första perioden var jämn. Leksand inledde bäst och tog ledningen tidigt genom Torkel Jennersjö efter 2.58, men Skellefteå AIK J20 kvitterade genom Viktor Klingsell bara tre minuter senare. Skellefteå AIK J20 gjorde också 1-2 efter 5.20 i andra perioden när Oskar Vuollet slog till framspelad av Valter Lindberg.

Leksands Colin Sean Lindemann gjorde 2-2 efter 7.07.

Zaki Crookes gjorde dessutom 3-2 efter 8.38 framspelad av David Back Nilsson och Hugo Kruse.

Skellefteå AIK J20 kvitterade till 3-3 med 1.55 kvar att spela genom Tim Barkemo assisterad av Alfons Ekblad och Gustav Hedberg.

Fjärde perioden blev mållös innan matchen avgjordes på straffar till Skellefteås fördel.

Båda lagen har nu tre vinster och två förluster på de senaste fem matcherna, Leksand med 15–12 och Skellefteå AIK J20 med 22–23 i målskillnad. Det här var Leksands fjärde uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Skellefteå AIK J20:s sjunde uddamålsseger.

I nästa omgång har Leksand Frölunda borta i Frölundaborg, lördag 9 mars 12.00. Skellefteå AIK J20 spelar borta mot Luleå onsdag 6 mars 19.00.