Kiruna City HF förlorade mot Rosvik IK
Hockeytvåan

John Eriksson stor matchhjälte när Rosvik slog Kiruna City

Rosvik tog till slut hem segern mot Kiruna City i matchen borta i Lombiahallen på söndagen. John Eriksson blev matchhjälte med sitt avgörande 7-6-mål 18.41 in i tredje perioden. Matchen i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr slutade 6-7 (2-2, 4-2, 0-3).

Segern var Rosviks femte på de senaste sex matcherna.

Rosvik tog ledningen efter åtta minuters spel, genom Melker Malmström framspelad av Arvid Bäckström och Andreas Grahn.

Kiruna City kvitterade till 1-1 efter 13.58, genom Elias Nimenius på pass av Hjalmar Esko.

Rosvik tog ledningen på nytt efter 16.28, när Tobias Sundqvist fick träff assisterad av John Eriksson och David Sjöberg.

Kiruna City kvitterade till 2-2 alldeles i slutsekunderna av första perioden genom Anton Elenius assisterad av Alexander Steen.

Laget tog också ledningen efter 20.17, när Alexander Steen hittade rätt på pass av Max Olofsson och Hjalmar Esko.

Kiruna City var starkast i andra perioden. Laget vann perioden med 4-2 och ställningen efter två perioder var 6-4.

I tredje perioden var det Rosvik som var starkast. Laget vann perioden med 0-3 och matchen med 7-6.

John Eriksson och Arvid Bäckström gjorde ett mål och två assist var för Rosvik. Kiruna Citys Elias Nimenius gjorde tre mål för Kiruna City.

Det här var Kiruna Citys sjätte uddamålsförlust den här säsongen. Det var även Rosviks fjärde uddamålsseger.

Resultaten i sista omgången innebär att Kiruna City slutar på åttonde plats och Rosvik på andra plats. Rosvik är klart för kvalspel. Ett fint lyft i tabellen för Rosvik som så sent som den 22 februari låg på sjätte plats.