Jevgenij Kuznetsov skickas ned i AHL.
Foto: Bildbyrån/USA Today Sports
NHL

Jevgenij Kuznetsov blir AHL:s bäst betalda spelare någonsin

ANNONS

Ingen NHL-klubb valde att plocka upp honom på waivers. Därmed skickas Jevgenij Kuznetsov ned till AHL för första gången i karriären – och väntas bli den bäst betalda spelaren i farmarligans historia.

Det har varit ett tufft år för Washington Capitals ryska ex-stjärna Jevgenij Kuznetsov.

Utöver att ha haft problem att producera på isen har livet utanför densamma kommit ikapp 31-åringen. Under säsongen valde Kuznetsov självmant att skriva in sig i fackföreningen NHLPA:s stödprogram för att få hjälp. När han nu bedömdes vara redo att återuppta NHL-karriären valde Capitals under lördagen att sätta upp honom på waivers.

Enligt klubbens general manager Brian MacLellan hade han efter samtal med Kuznetsov och hans agent kommit överens om att det var dags för ryssen att ges möjlighet till en nystart. Efter att inte ha lyckats trejda honom blev waivers en andra chans, men efter en säsong där Kuznetsov bara noterats för 17 poäng (6+11) på 43 matcher fanns det inga tagare för honom och hans kontrakt som sträcker sig över kommande säsong och har en lönetaksträff på 7,8 miljoner dollar.

Kan överträffa Wade Reddens AHL-rekord

I stället kommer han nu att återuppta karriären i AHL med Capitals farmarlag Hershey Bears. Spelar han en match där kommer han att bli den bäst betalda spelaren i ligans historia. Det tidigare rekordet tillhör den tidigare stjärnbacken Wade Redden som skickades till AHL av New York Rangers 2010 och blev kvar där i två säsonger. Redden hade en lönetaksträff på 6,5 miljoner dollar.

Jevgenij Kuznetsov kom till Nordamerika 2014 och har sedan dess gjort 568 poäng på 723 matcher för Capitals. Det gör honom till klubbens sjunde bästa poängplockare genom tiderna. När Capitals vann Stanley Cup 2018 var han hela slutspelets mest produktiva spelare med 32 poäng (12+20) på 24 matcher.


TV: Jevgenij Kuznetsovs kritiserade straffvariant

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL