Valbo HC vann mot Orsa
Hockeytvåan

Valbo lyckades vinna mot Orsa

Segern på hemmaplan med 6-2 (3-0, 0-2, 3-0) gör att Valbo har säkrat segern i matchserien mot Orsa i playoff 2 till kvalserien Hockeyettan västra. Därmed vann Valbo med 2-0 i matcher.

– Sjukt kul att se grabbarna, vi är det klart bättre laget. Nu är de bara att kräma ur allt vi har de 6 sista matcherna, tyckte Valbos tränare Anton Henriksson, efter matchen.

Orsas tränare Mats Lusth:

– Dålig första period.

Valbo spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 3-0 genom mål av Marcus Hyttegård-Råstbjär, Simon Andersson och Max Pålholm. Efter 12.52 av perioden kunde Anton Jones och Mattias Mårten göra både 3-1 och 3-2 för Orsa. Valbo stod därefter för tre raka mål i tredje perioden när laget gick från 3-2 till 6-2. Valbo tog därmed en klar seger.

Simon Andersson och Max Pålholm gjorde två mål och ett assist var för Valbo.