Notification
SHL-trippel 2 mars: Pånyttfött Leksands IF erbjuder bra värde mot Malmö Redhawks.
Foto: Bildbyrån

SHL-trippel 2 mars: Pånyttfött Leksands IF erbjuder bra värde mot Malmö Redhawks

En ny rykande färsk SHL-omgång väntar på lördag. Trots att fem rundor återstår ser läget hopplöst ut för HV71 – som ställs inför en svår bortamatch mot Linköping i helgen. LHC känns som en stabil hemmafavorit, likaså Leksand, men däremot flaggas det för skräll uppe i Norrbotten! 

Het SHL-lördag – ta rygg på Henrik Hedenskogs andelsspel på Powerplay

Spelstopp: 15:14

Linköping - HV71: 1 @ 1,86

Läget är som sagt hopplöst för HV71. I torsdags pallade man inte för favorittrycket mot MoDo (1-4) samtidigt som Malmö gjorde jobbet hemma mot Oskarshamn. Därmed har nu HV nio poäng upp till säker mark. Frågan är om ens spelarna tror på det längre? Som om det inte vore nog med det har Lindbom ett par jobbiga avbräck i truppen där skadan på Petersson såklart sticker ut. 

Linköping har i sin tur gått på pumpen mot Växjö och Färjestad under veckan. Inte mycket att säga om. Försvarsspelet har varit för dåligt och avsaknaden av Fantenberg har varit påtaglig. Mot ett håglöst HV kommer dock inte defensiven att bli lika exponerad. I offensiv riktning är LHC starka och här tror jag att “Cluben” löser biffen tämligen enkelt. HV:s rekordusla bortasiffror (2-1-20) är såklart en faktor. 

Ettan klickas in till 1,86. 

Spel: 1 @ 1,86

Tävling: SHL

Plats: Saab Arena

Tid: 15:15

TV: TV4 Play, TV4 Sport Live 2 

Luleå - Rögle: Rögle ML @ 2,39

Luleå lyckades vinna derbyt mot Skellefteå (2-0) i tisdags där Lassinantti stod på huvudet. Överlag har dock formen varit sviktande hos norrbottningarna och i torsdags blev det en sur torskmacka i Örebro (1-2). Omark och company är alltid obehagliga i powerplay men totalt sett känns “Bulans” gäng rätt tunna i offensiven. 

Ett pånyttfött Rögle lär inte bli någon enkel nöt att knäcka. De ledande spelarna hos RBK har sent omsider börjat leverera och innan förlusten mot Skellefteå (1-3) stod “Bandyklubben” på två raka vinster. Det ska även sägas att insatsen i Skellefteå var fullt godkänd – totalt sett en jämn match. Rögle har tagit sju av nio poäng mot Luleå denna säsong och lördagens möte tror jag blir jämnare än vad oddsen pekar på. 

Rögle moneyline (inklusive sudden/straffar) till 2,39 är ett smaskigt odds. 

Spel: Rögle ML @ 2,39

Tävling: SHL

Plats: Coop Norrbotten Arena 

Tid: 15:15

TV: TV4 Play, TV4 Sport Live 3

Leksand - Malmö: 1 @ 1,72

Sju raka förluster har blivit tre raka vinster i Leksand, vilket lett till att LIF klättrat upp på topp 6 igen. Véronneau har visat strålande form på slutet och i de senaste hemmamatcherna mot Luleå (4-3) och Frölunda (3-0) har masarna varit riktigt bra. Larsson är fortsatt stabil i buren och LIF har även fina underliggande siffror att luta sig mot. Enda bekymret är väl egentligen spelet i powerplay. 

Det är också råg i ryggen hos Malmö som har knutit näven och besegrat både Oskarshamn (4-1) och Frölunda (4-1) under veckan. Avståndet ner till HV71 har som tidigare nämnts växt till hela nio poäng. Med lite mindre press på axlarna tror jag dock vi kan få se en liten motreaktion från Redhawks. Ett nytänt Leksand är en erkänd svår bortamatch och i Tegera Arena har inte skåningarna tagit poäng på över två år. 

Ettan gillas till drygt 1,70 i odds. 

Spel: 1 @ 1,72

Tävling: SHL

Plats: Tegera Arena

Tid: 18:00

TV: TV4 Play, TV4 Hockey 

Trippeln

Linköping - HV71: 1 @ 1,86

Luleå - Rögle: Rögle ML @ 2,39

Leksand - Malmö: 1 @ 1,72

Totalt odds: 7,67

Klicka här för att rygga vårt trippelförslag

Notera att de odds som anges i speltipsen är de odds som gäller när texten skrivs. Dessa odds kan gå både ner och upp efter att texten har publicerats.

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100


Henrik Hedenskog

“Hedeen” är en hockeynörd utan dess like med bas ifrån Värmland och Karlstad. Har själv utövat sporten på en seriös nivå ända fram till 2022 och dessutom jobbat hos flera stora bettingforum under många år. Hans stora styrka inom området är Hockeyettan, men även ett stort intresse för SHL. Försöker på somrarna få in så många golfrundor som möjligt och hade under år 2020 flest antal spelade rundor i Sverige.


Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM