Värmdö förlorade mot Nacka HK

Nacka vann första matchen mot Värmdö

Nacka har tagit ett grepp mot Värmdö i playoff 2 till kvalserien Hockeyettan östra, efter seger på bortaplan med 5-4 (2-2, 2-1, 1-1) i första matchen. Nacka har nu möjlighet att avgöra serien hemma i Nacka Ishall.

Nackas tränare Janne Andersson:

– Hyfsad match. Aningen slarvigt men ack så roligt att vinna ett derby. Vi har mer att visa och jag hoppas vi kliver upp ett snäpp till på lördag.

Segermålet för Nacka stod Lukas Hilding för 14.22 in i tredje perioden.

Värmdö började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara 1.17 slog Marcus Nylander till framspelad av Liam Hultgren och Viktor Svedlund.

Nacka kvitterade till 1-1 efter 7.27, när Hugo Fritzell slog till på pass av Philip Nilsson Fornes och Joakim Haglund.

Laget tog också ledningen efter 10.15, när Hugo Fritzell återigen hittade rätt.

Värmdö kvitterade till 2-2 efter 16.38, när Jamie Dahlgren fick träff.

Nacka tog ledningen på nytt efter 20.56, genom Erik Mallmin assisterad av Gustav Aderskog och Pontus Palmborg.

Nacka gjorde 2-4 genom Christoffer Jona efter 4.36 i andra perioden.

Efter 11.10 av perioden kunde Adam Björklund göra 3-4 för Värmdö. 13.18 in i tredje perioden nätade Värmdös Adam Björklund ännu en gång på pass av Hampus Berg och Tom Törmänen och kvitterade för Värmdö.

Men bara en minut nätade Lukas Hilding på pass av Philip Nilsson Fornes och Pontus Palmborg och avgjorde matchen.

Nackas Pontus Palmborg hade tre assists.

Nästa match spelas i Nacka Ishall på lördag 13.40.