Malungs IF förlorade mot BIK Karlskoga J20

BIK Karlskoga J20 besegrade Malung på bortaplan i första matchen

BIK Karlskoga J20 har övertaget mot Malung i playoff till förkval J20 Nationell västra herr, efter seger på bortaplan med 10-2 (5-0, 1-2, 4-0) i första matchen. BIK Karlskoga J20 kan därmed avgöra serien i nästa match hemma i Nobelhallen.

BIK Karlskoga J20 spelade bra i första perioden och ryckte åt sig ledningen med 0-5 genom två mål av Gustav Östlund, ett mål av Melvin Elofsson, ett mål av Melvin Joona och ett mål av Hannes Edvinsson. Och det var bara början. Malung förde spelet i andra perioden. Laget vann perioden med 2-1 och ställningen efter två perioder var 2-6.

BIK Karlskoga J20 fortsatte dominansen i tredje perioden och vann till slut med hela 10-2. Målen i sista perioden gjordes av Melvin Elofsson, Gustav Östlund, Lukas Graff och Nikita Ivashchenko.

BIK Karlskoga J20:s Linus Edström hade fem assists, Gustav Östlund stod för fyra poäng, varav tre mål och Lukas Graff gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål.

Nästa match spelas i Nobelhallen på lördag 13.30.