Toronto Maple Leafs förlorade mot Vegas Golden Knights
Arkivbild

Vegas segrade i toppmötet mot Toronto

Det var toppmatch i NHL under onsdagen när Toronto tog emot andraplacerade Vegas. Vegas vann matchen med 6-2 (0-0, 3-1, 3-1).

Toronto Maple Leafs hade en fin svit med sju raka matcher utan förlust inför onsdagens match.

Den första perioden slutade 0–0. Vegas Golden Knights hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 9.11 genom Ivan Barbashev, och gick upp till 0-2 innan Toronto svarade.

Till slut blev det 1-3 till Vegas. 10.54 in i tredje perioden nätade Vegas Jonathan Marchessault på pass av William Karlsson och ökade ledningen för Vegas.

14.37 in i perioden slog Ryan Reaves till på pass av Pontus Holmberg och reducerade för Toronto. Fler mål än så blev det inte för Toronto.

Vegas ökade ledningen till 2-5 med 1.37 kvar att spela på nytt genom Jonathan Marchessault på pass av Alex Pietrangelo.

Laget punkterade matchen med ett 2-6-mål med 31 sekunder kvar att spela genom Nicolas Roy. 2-6-målet blev matchens sista.

Jonathan Marchessault gjorde två mål för Vegas och ett assist.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Toronto på tredje plats och Vegas på andra plats.

I nästa match möter Toronto Arizona Coyotes hemma och Vegas möter Boston borta. Båda matcherna spelas fredag 1 mars 01.00.