Brynäs vinner igen.
HockeyAllsvenskan

Stort jubel när Brynäs säkrade seriesegern med vinst mot Tingsryd

Spelarna i Brynäs har all anledning att fira efter 5-2 (2-0, 1-0, 2-2) på bortaplan mot Tingsryd. Det betyder nämligen att Brynäs har säkrat seriesegern i Hockeyallsvenskan. Tingsryd ligger på tolfte plats i tabellen.

Därmed har Brynäs vunnit sju matcher i rad i Hockeyallsvenskan.

I början av matchen var Brynäs starkast och ryckte åt sig ledningen med 0-2 genom mål av Tyler Vesel och Simon Robertsson. Efter 8.21 i andra perioden nätade Tyler Kelleher, på pass av Jonathan Karlsson och gjorde 0-3. Efter 6.33 i tredje perioden ökade Brynäs på till 0-4 genom Anton Rödin.

Tingsryd fick sent omsider fart på offensiven. I slutskedet kunde Isak Hellerstedt och Melker Eriksson göra både 1-4 och 2-4 för Tingsryd.

Brynäs kunde dock avgöra till 2-5 med 53 sekunder kvar av matchen genom Simon Robertsson.

Tyler Kelleher gjorde ett mål för Brynäs och två assist.

Tingsryd har en vinst och fyra förluster och 10–18 i målskillnad på de senaste fem matcherna.

På fredag 1 mars 19.00 spelar Tingsryd borta mot Bik Karlskoga, och Brynäs hemma mot Kalmar.