Valbo J20 förlorade mot Grums IK Hockey
J20 Region

Skön seger för Grums mot Valbo J20 i första matchen

Grums har övertaget mot Valbo J20 i playoff till förkval J20 Nationell västra herr, efter seger på bortaplan med 6-3 (1-2, 3-1, 2-0) i första matchen. Grums har nu möjligheten att avgöra serien i nästa match hemma i Billerudhallen.

Första perioden var jämn. Grums inledde bäst och tog ledningen genom Alexander Henningsson efter 16.07, men Valbo J20 kvitterade genom Oskar Lundström. Och Valbo J20 hann också ta ledningen, genom Benjamin Wettervik. Efter 4.57 i andra perioden slog Emil Eklind till, på pass av Ludwig Forsgren och Johan Eriksson och kvitterade för Grums.

Alfred Persson gjorde dessutom 2-3 efter 6.23 framspelad av Marcus Andersson och William Hagenmarck.

Valbo J20:s Edvin Clahr gjorde 3-3 efter 7.23 på pass av Olle Tägt och Loke Berg.

Grums Viggo Eriksson gjorde 3-4 efter 11.49 framspelad av Alfred Persson.

I tredje perioden gjorde Grums 3-5 efter 1.07 genom Linus Sköldstrand. Och med bara 2.57 kvar satte William Hagenmarck avgörande 3-6.

Lagen möts igen på lördag 12.00, i Billerudhallen.