IF Mölndal Hockey förlorade mot Vänersborg
Hockeytvåan

Seger för Vänersborg efter rysare avgjorde matchserien

Vänersborg har säkrat segern i matchserien mot Mölndal i playoff 1 till kvalserien HockeyEttan södra, totalt med 2-1 i matcher. Det efter seger efter förlängning på bortaplan med 5-4 (1-0, 2-1, 1-3, 1-0).

– Även 3:e matchen i matchserien mot Vänersborg blev en nagelbitare. Vänersborg får bättre utväxling av sitt spel i dag samtidigt som vi skapar massor av chanser som vi inte förvaltar. Vi kämpar ifatt underläge med 1-4 till lika 4-4 vilket gör att vi får spela en fjärde period i sudden death där Vänersborg avgör. Det känns snopet då killarna var värda fortsatt spel i Play off 2. Nu jobbar vi vidare med att bygga nästa års lag, kommenterade Mölndals lagledare Sven Liedberg.

Olle Halvordsson blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 3.20 in i förlängningen.

Vänersborg tog ledningen efter fyra minuters spel, genom Linus Andersson framspelad av Erik Cermak och Albin Svensson. Vänersborg hade övertaget i andra perioden. Laget inledde målskyttet efter 4.34 genom Albin Svensson, och gick upp till 0-3 innan Mölndal svarade.

Segern skrevs till slut till 1-4 för Vänersborg. 4.21 in i tredje perioden slog Albin Sibbesson till framspelad av Simzon Koch och Alexander Strempel och reducerade för Mölndal.

Efter 7.43 i tredje perioden reducerade Mölndal på nytt genom Niklas Torgersson på pass av Sebastian Högberg.

Efter 13.48 slog Viktor Witehall till på pass av Alexander Strempel och Simzon Koch och kvitterade för Mölndal.

I förlängningen tog det 3.20 innan Vänersborg avgjorde till 4-5. Stor matchhjälte blev Olle Halvordsson, på pass av Johan Zander och Sebastian Marcusson.

Vänersborgs Albin Svensson stod för tre poäng, varav två mål. Simzon Koch gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Mölndal och Alexander Strempel hade tre assists.