Rosvik IK vann mot Burträsk HC
Hockeytvåan

Rosvik avgjorde tät match mot Burträsk i tredje perioden

Matchen mellan hemmalaget Rosvik och gästande Burträsk var jämn ända till den tredje perioden. Där avgjorde Rosvik och vann matchen i HockeyTvåan Alltvåan norra AB herr med 5-4 (2-1, 1-2, 2-1).

Burträsks tränare Lars Isaksson om matchen:

– Vi är inte riktigt med från början mot ett aggressivt och taggat Rosvik men växer in i matchen och efter ett riktigt snyggt 1-2 mål av Edvin Anthony, så är spelet jämnt. I andra perioden tar vi över matchen och skapar många chanser och får flera lägen i powerplay. I tredje perioden byter vi chanser fram och tillbaka. Tyvärr så avgör Rosvik på en kontring med några minuter kvar.

Samuel Sandström blev matchhjälte med sitt avgörande 5-4-mål 17.06 in i tredje perioden.

Rosvik startade matchen vassast. Laget ryckte åt sig en 2-0-ledning genom mål av Gustav Niklasson innan Burträsk svarade och gjorde 2-1 genom Edvin Anthony. Rosvik inledde andra perioden med att göra 3-1 genom Samuel Sandström, innan Burträsk svarade, och gick ikapp. Kvitteringen stod Lucas Nilsson för framspelad av Melvin Schönfeldt och Edwin Enstrand efter 16.42.

I slutminuterna var det dock Rosvik som tog greppet. Joakim Högberg gjorde 4-3 efter 20.43, på pass av Magnus Isaksson och Fritz Olsson. 3.18 in i tredje perioden slog Lucas Nilsson till ännu en gång på pass av Melvin Schönfeldt och Edwin Enstrand och kvitterade för Burträsk.

17.06 in i perioden nätade Rosviks Samuel Sandström på nytt framspelad av Markus Andersson och Fritz Olsson och avgjorde matchen för Rosvik.

Lucas Nilsson gjorde två mål för Burträsk och två assist, Edwin Enstrand hade tre assists och Melvin Schönfeldt stod för tre poäng, varav ett mål. Joakim Högberg gjorde ett mål och spelade dessutom fram till två mål för Rosvik.

Det här var Rosviks tredje uddamålsseger den här säsongen. Förlusten var också Burträsks tredje uddamålsförlust.

För Rosvik gör resultatet att man nu ligger på tredje plats i tabellen, medan Burträsk är på andra plats.