Värnamo GIK förlorade mot HC Lidköping
Hockeytvåan

HC Lidköping säkrade segern i matchserien mot Värnamo

Efter seger på bortaplan med 3-2 (1-0, 1-1, 1-1) har HC Lidköping nu avgjort matchserien mot Värnamo i playoff 1 till kvalserien HockeyEttan södra. Därmed vann HC Lidköping med 2-1 i matcher.

HC Lidköpings tränare Nicklas Svedberg tyckte till om matchen:

– Grymt kul för laget å hela föreningen. En jämn match där vi känns lite lite tyngre hela matchen. Nu laddar vi på för fredagen.

Hampus Höglund slog till 9.41 in i tredje perioden och blev matchhjälte med sitt 3-2-mål.

HC Lidköping tog ledningen efter 6.05, genom Oliwer Fjellström framspelad av Jacob Emanuelsson och Hannes Hjalmarsson. Efter 4.41 i andra perioden slog Alfred Andersson till, och kvitterade för Värnamo.

HC Lidköpings Oliwer Fjellström gjorde 1-2 efter 18.52 framspelad av Victor Svedberg.

3.09 in i tredje perioden nätade Värnamos Markus Pettersson framspelad av Martin Mörck och Alvin Andersson och kvitterade för Värnamo.

9.41 in i perioden slog Hampus Höglund till på pass av Oscar Ahokas och Edvin Eriksson och avgjorde matchen för HC Lidköping.