HC Lidköping vann mot Värnamo GIK

Likaläge i matchserien efter HC Lidköpings seger mot Värnamo

HC Lidköping vann hemma med 3-1 (0-1, 2-0, 1-0) mot Värnamo i playoff 1 till kvalserien HockeyEttan södra. Därmed står det nu 1-1 i matchserien, och nästa match blir helt avgörande.

– Jämn 1:a där de får en extremt billig 2:a med sig där de gör mål. Dom 2 sista perioderna kör vi över dem å det är fullt rättvist att vi vinner. Starkt mentalt av killarna då vi inte får med oss något från domarna å lyckats ändå vinna, kommenterade HC Lidköpings tränare Nicklas Svedberg.

Första perioden var jämn. Värnamo inledde bäst och tog ledningen genom Martin Mörck efter 12.12, men HC Lidköping kvitterade genom Oskar Back i slutet av perioden. HC Lidköping gjorde också 2-1 efter 14.49 i andra perioden när Oscar Forsmark fick träff framspelad av Oskar Back och Oliwer Fjellström. Laget punkterade matchen med ett 3-1-mål med 60 sekunder kvar att spela genom Oliwer Fjellström. Därmed hade HC Lidköping vänt matchen. 3-1-målet blev matchens sista.

Oliwer Fjellström gjorde ett mål för HC Lidköping och spelade dessutom fram till två mål.

Nästa match spelas på onsdag 19.00, i Axelent Arena.