Jonstorps IF Ishf vann mot Pantern
Montage
Matchrapport

Jonstorp vann efter drama – kvitterade matchserien mot Pantern

ANNONS

Jonstorp vann på hemmaplan med 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0) efter förlängning och utjämnade till 1-1 i matchserien mot Pantern i playoff 1 till kvalserien HockeyEttan södra. Matchen slutade 3-2 (2-1, 0-1, 0-0, 1-0) efter förlängning Nästa match blir nu helt avgörande.

– Vi går ut och spelar ishockey ett furiöst tempo. Vi jagar, sliter och klättrar på motståndarna. Det håller vi sedan i över hela matchen, förutom några boxplay när de får bygga anfallsspel och skifta lite momentum så är det vi som dikterar villkoren den här kvällen. Nu nollställer vi och kliver ut om möjligt ännu hårdare i morgondagens avgörande match, kommenterade Jonstorps tränare Johan Larmark efter matchen.

Panterns sportchef Joakim Tillgren:

– Jonstorp kommer ut och är desperata från start, vi är inte med men lyckas få fram det till övertime, vi har chanser att avgöra i 3:e perioden, men lyckas inte.

Jacob Persson blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål 2.49 in i förlängningen.

Jonstorp startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara 59 sekunder slog Simon Erlandsson till på pass av Carl Lindqvist och Henrik Rosengren.

Pantern kvitterade till 1-1 efter 7.16, när Max Buredal fick träff framspelad av Attila Backman och Adam Ringdahl.

Jonstorp tog ledningen på nytt alldeles i slutsekunderna av första perioden när Carl Lindqvist hittade rätt assisterad av Adam Lundqvist och Jacob Persson.

Efter 17.07 i andra perioden slog Nicolas Erb-Ekholm till, på pass av Attila Backman och Tom Mäkitalo och kvitterade för Pantern. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning. I förlängningen tog det 2.49 innan Jonstorp avgjorde till 3-2. Matchvinnare för hemmalaget blev Jacob Persson, framspelad av Simon Erlandsson och Anton Wester.

Nästa match spelas på onsdag 19.00, i Kirsebergs Ishall.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games