Valbo HC vann mot Hallsberg Hockey
Hockeytvåan

Valbo segrade och avgjorde mot Hallsberg Hockey

Valbo har säkrat segern i matchserien mot Hallsberg Hockey i Play Off 1 till kvalserien HockeyEttan västra, totalt med 2-1 i matcher. Det efter seger på hemmaplan med 7-3 (2-2, 4-0, 1-1).

– Idag vissar vi otrolig karaktär vänder 0-2 till 6-2. De som ska kliva fram gör det. Nu är det bara att ladda om till onsdag, tyckte Valbos tränare Anton Henriksson, efter matchen.

Hallsberg Hockeys tränare Gunnar Lejdborg om matchen:

– Vi fick en bra start men lyckades inte att förvalta den. I andra var Valbo väldigt effektiv medan vi hade svårt med effektiviteten. Sista perioden var lite grinig.

Hallsberg Hockey tog ledningen efter 6.48, genom Cristian Dalmo assisterad av Johan Svidèn och Max Lidström.

Laget gjorde också 0-2 efter 10.40, genom Victor Sandin på pass av Daniel Lindberg och Oskar Holmstedt.

Efter 13.02 i första perioden slog Max Grundel till, framspelad av Anton Casselstål och reducerade åt Valbo.

Valbo kvitterade till 2-2 efter 16.24, när Rasmus Hemström slog till framspelad av Johan Grönquist och Max Grundel.

Valbo spelade bra i andra perioden och gick från 2-2 till 6-2 genom två mål av Max Grundel, ett mål av Isac Sjögren och ett mål av Victor Barrögård. Hallsberg Hockey reducerade dock till 6-3 genom Max Lidström efter 15.00 av matchen.

Valbo kunde dock avgöra till 7-3 med 59 sekunder kvar av matchen genom Victor Barrögård.

Max Grundel gjorde tre mål för Valbo och spelade dessutom fram till ett mål och Victor Barrögård stod för två mål och ett assist.