Modo Hockey J18 vann mot Brynäs IF
J18 Nationell

Straffar avgjorde för Modo Hockey J18 i hemmasegern mot Brynäs

Modo Hockey J18 mötte Brynäs hemma i en match i J18 Nationell norra herr som båda lagen kunde ha vunnit. Efter ordinarie matchtid var det oavgjort, och inte heller i förlängningen kunde något lag avgöra. Först efter straffar kunde hemmalaget vinna med 3-2 (1-1, 1-1, 0-0, 0-0, 1-0). Kalle Byström blev matchhjälte med sitt avgörande straffmål.

Brynäs assisterande tränare Filip Myrman:

– Första två perioderna har vi stora problem med deras omställningar. Vi tar med oss tredje där vi kontrollerar deras omställningar och perioden som helhet på ett bättre sätt.

Första perioden var jämn. Brynäs inledde bäst och tog ledningen genom Jack Wernerson efter 7.06, men Modo Hockey J18 kvitterade genom Isak Larsson efter 11.56. Brynäs tog ledningen på nytt genom Leo Sundqvist efter 1.36 i andra perioden.

Modo Hockey J18 gjorde 2-2 genom Gustav Dahlin efter 14.24 av perioden. Tredje perioden blev mållös och det tog matchen till förlängning.

Fjärde perioden blev mållös.

Förlusten var Brynäs andra uddamålsförlust.

Modo Hockey J18 stannar därmed på sjunde plats, och Brynäs toppar fortfarande tabellen.

Nästa motstånd för Modo Hockey J18 är Färjestad. Lagen möts fredag 1 mars 18.00 i Hägglunds Arena. Brynäs tar sig an Timrå borta söndag 3 mars 15.00.